TURNEN

JONG TALENT

Het jong talenten turnen is in het leven geroepen om jonge turnsters, die nog niet officieel aan landelijke wedstrijden mogen deelnemen, voor te bereiden op het turnen bij een turnselectie. Bij de jong talenten leren de turnsters de basis van het turnen, die van groot belang is in het verdere turnen. Zo is een koprol een eerste stap in de richting van het aanleren van een salto.

 

Bij de jong talenten turnen meisjes van 5 t/m 8 jaar. Op basis van een uitnodiging of een testdag krijgt de turnster een proefperiode om te bepalen of de turnster de motivatie heeft om te turnen en of de turnster o.a. voldoende inzet toont, leert en gemotiveerd is om bij de jong talenten te komen turnen. Na deze proefperiode wordt bekend gemaakt of de turnster bij deze groep kan komen turnen of dat we op zoek gaan naar een andere passende groep.

 

Wanneer een turnster het huidige turnseizoen (schooljaar) acht jaar wordt, betekent dit dat de turnster het daarop volgende seizoen aan de landelijke wedstrijden mag deelnemen. Aan het einde van het seizoen zal bepaald worden in welke groep de turnster het volgende seizoen welkom zal zijn, dit kan de A-selectie, B-selectie of de turngroep zijn.