Goede prestaties turnsters GV Agios


Het was afgelopen zondag vroeg uit de veren voor vier turnsters van GV Agios. Annabel Brantsma (8 jaar) mocht haar allereerste officiële wedstrijd in de vierde divisie turnen in Twello, terwijl Ruth Mosterd (11 jaar), Lieke Wassink (11 jaar) en Mirthe van de Lagemaat (10 jaar) deelnamen aan het NK clubteams pupil 2 N2, tweede divisie, in Prinsenbeek. Speciaal vanwege deze gelegenheid werd er een rode loper voor de turnhal uitgerold waar de drie meiden met alle plezier overheen liepen.

Annabel begon in Twello op het toestel sprong, waar ze een keurig handstand plat en salto voorover liet zien. Ook op de brug scoorde ze goed. Voor de balk was Annabel erg zenuwachtig, maar ondanks dat wist ze er met alle elementen op te blijven. Op de vloer wist Annabel zelfs 12.200 punten te scoren. Dit was goed voor een derde plaats op dit toestel. Uiteindelijk werd Annabel knap vijfde met een puntentotaal van 49.125.

In Prinsenbeek startten de meiden op het onderdeel balk. Ruth en Mirthe turnden op dit toestel voor het eerst een flick flack in hun oefening. Helaas speelden de zenuwen parten en vielen alle drie de meiden van de balk. Gelukkig wist het team zich snel te herpakken: op de vloer werden keurige oefeningen geturnd. Ruth wist zichzelf te overtreffen en scoorde maar liefst 14.333 punten op dit onderdeel, goed voor de derde score van de wedstrijd. Ook op sprong wisten de meiden uitstekend mee te komen mee te komen met de teams van topclubs, die deelnamen aan deze wedstrijd. Jammer genoeg gold dit niet voor het laatste onderdeel brug. Ondanks dat alle meiden een nette oefening turnden, kwamen ze te kort wat betreft moeilijkheid en hoge opzwaaien. Uiteindelijk werd team Agios zevende met een knappe 99.417 punten.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square