Maar liefst vijf turnsters van Agios door naar landelijke kwartfinale


Afgelopen weekend turnden de turnsters van GV Agios hun tweede plaatsingswedstrijd in de tweede divisie in Hengelo. Een spannende wedstrijd, want er werd na afloop bekend gemaakt welke turnsters er doorstromen naar de landelijke kwartfinale.

Jayda van der Haar (8 jaar) en Mirthe van de Lagemaat (10 jaar) beten zaterdag het spits af. Jayda turnde een goede wedstrijd. Haar harde werken op netheid werd beloond door mooie cijfers. Ook turnde zij voor het eerst een arabier flick flack op het onderdeel vloer. Jayda steeg daardoor zes plaatsen in het klassement en werd knap elfde. Dit was goed genoeg om de landelijke kwartfinale te mogen turnen. Mirthe van de Lagemaat had helaas een pechdag. Twee handen met blaren zorgden ervoor dat zij de brug niet zo goed kon turnen als normaal en ook de balkoefening was jammer genoeg niet zo stabiel. Mirthe werd veertiende met 46,050 punten. Daarna was het de beurt aan Lieke Wassink (11 jaar) en Ruth Mosterd (11 jaar). Beide turnsters turnen in dezelfde leeftijdscategorie. Zowel Lieke als Ruth turnden een knappe vloeroefening. Ruth werd tweede en Lieke werd derde op dit onderdeel. Op het toestel sprong wist Lieke zichzelf te overtreffen door een nieuwe sprong te springen. Dit leverde haar meer punten op dan de vorige wedstrijd. Uiteindelijk werd Lieke vierde, met maar 0,15 punten verschil op de derde plaats. Ruth werd zevende met 48,550 punten. Beide meiden zijn door naar de kwartfinale. In de laatste wedstrijd van deze dag turnde Carlyn Zweekhorst (13 jaar). Wie niet waagt die niet wint was het motto van Carlyn voor deze wedstrijd. Op zowel brug als balk turnde ze namelijk een aantal nieuwe, moeilijke elementen. Beide oefeningen liepen voortreffelijk. In totaal wist Carlyn 47,250 punten te scoren. Dit was goed voor een verdiende tweede plaats en een plekje in de kwartfinale.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square