GV Agios sterk vertegenwoordigd in landelijke kwartfinale turnen


Met maar liefst vijf geplaatste turnsters, was GV Agios afgelopen weekend sterk vertegenwoordigd tijdens de landelijke kwartfinale turnen dames in de tweede divisie. Als jongste van de groep mocht Jayda van der Haar (8 jaar) het spits afbijten in Reusel. Jayda begon op het onderdeel brug. Waar zij op dit toestel normaliter een mooie brugoefening turnt, speelden de zenuwen haar dit keer helaas parten. Een vergeten onderdeel en wat slordigheidjes zorgden voor veel punten aftrek. Gelukkig liet Jayda zich niet uit het veld slaan en turnde een heel nette balkoefening. Na de vloer sloot Jayda de wedstrijd af met twee mooie sprongen. Uiteindelijk werd Jayda vijftiende met 44,866 punten.

In de wedstrijd die volgde was het de beurt aan Lieke Wassink (11 jaar), Ruth Mosterd (11 jaar) en Amber Voolstra (12 jaar), die ondanks de griep en maar een keer trainen toch wilde deelnemen aan de wedstrijd. Amber turnde in baan 1 en startte haar wedstrijd met twee mooie sprongen, die haar een derde plaats in het klassement opleverde. Op brug ging het jammer genoeg iets minder voortvarend en ook op balk liet ze wat steekjes vallen. Uiteindelijk sloot Amber de wedstrijd af met een goede vloeroefening en werd ze negentiende met 41,867 punten. In baan 2 begonnen Lieke en Ruth op de brug. Beiden turnden een prima oefening. Waar Ruth op balk liet zien stabiel te kunnen turnen, had Lieke pech en viel er twee keer van af. Op de vloer schitterde beide meiden met twee heel nette oefeningen. Helaas werden deze niet zo gewaardeerd als verwacht. Op de sprong turnde Ruth voor het eerst een overslag met halve draai in en een hele draai uit, waardoor het moeilijkheidscijfer omhoog ging. De jury waardeerde de knappe sprongen met 12,434 punten, goed voor een derde plek op dit onderdeel. Ook Lieke turnde twee goede sprongen. Ruth werd met 49,301 punten negentiende en Lieke eindigde op een drieëntwintigste plaats met 48,101 punten.

Als laatst mocht Carlyn Zweekhorst haar turnkunsten vertonen. Ze begon de wedstrijd gelijk goed door een prachtige vloeroefening te turnen. Ook de sprong ging haar goed af. Daarna werd het spannend. Carlyn turnt sinds kort drie nieuwe elementen op de brug en besloot om alles op alles te zetten en deze alle drie in haar oefening te turnen. En met succes! De oefening verliep vlekkeloos. Daarmee scoorde Carlyn maar liefst 11,133 punten. Op het onderdeel balk overtrof ze zichzelf met een superstrakke oefening behaalde daarmee zelfs een eerste plek op dit onderdeel. In totaal scoorde Carlyn met 46,116 punten een zesde plaats en daarmee is zij geplaats voor de landelijke halve finale voor het NK turnen!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square