Carlyn Zweekhorst 16e op halve finale NK


Vorige week heeft Carlyn Zweekhorst van GV Agios deelgenomen aan de halve finale voor het NK turnen 2e divisie. We mochten een flink eind rijden, want we moesten helemaal naar Bergschenhoek! Carlyn begon de wedstrijd op sprong. Deze ging aardig goed, netjes gesprongen maar helaas kon Carlyn de landing niet helemaal goed vastzetten en had een aantal passen na de landing nodig. Dit leverde haar een 11.583 op. Vervolgens was brug aan de beurt. We hadden al behoorlijk wat lage punten voorbij zien komen en er werd streng gejureerd. Carlyn lukte het niet om een vlekkeloze oefening te turnen. Helaas gleed ze met de zolendraai met haar voeten van de stok en had helaas hierdoor een val. Ook de opzwaaien werden niet tot handstand geteld wat zorgde voor een 9.567 als punt. Hierna kwam de balk, het inturnen ging goed maar de uiteindelijke wedstrijd liep niet helemaal lekker. Ze had wat wiebels en kwam met haar wisselspagaat niet helemaal lekker uit waardoor ze haar serie niet kon doorspringen. Ze kwam op balk tot een 10.200. Na dit toestel wisten we eigenlijk al dat het niet meer ging lukken om te plaatsen voor de finale van het NK. Als laatste moest Carlyn nog op vloer en hier heeft ze nog weten te stralen. De zenuwen waren eindelijk wat weg en dat resulteerde in een tweede plaats op vloer! Hiermee heeft Carlyn een ticket weten te bemachtigen voor de toestelfinale NK op vloer. Allround is Carlyn uiteindelijk 16e geworden. Het was niet helemaal een wedstrijd zoals we van Carlyn gewend waren. De zenuwen kreeg ze helaas niet helemaal onder controle. Toch zijn we heel erg trots op Carlyn, die als eerstejaars junior toch maar mooi op de halve finale heeft gestaan! Nu kunnen we weer extra hard trainen op nieuwe onderdelen om de oefeningen voor volgend jaar nog beter te maken. Carlyn je hebt het goed gedaan!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square