Verslag van de Special Olympics!


Nederlandse Special Olympics 2016 in Nijmegen. Precies 13.30 uur uur vertrokken wij met 13 personen naar Nijmegen. 9 sporters en 4 coaches Anita Bruijns, Angela Ruiter, Tim van Beek, en Anita Ruiter.

‘s Avonds vond de opening plaats in het Goffert stadion,waar de regen de gastheer was. Maar dat mocht de pret niet drukken, de opening was geweldig en nog nooit was er zo veel publiek op de tribunes. Als klapstuk was er Frans Bauer, het was een groot feest op het middenterrein van het stadion.

Maar zaterdag morgen moest er wel geturnd worden, in de zaal van de Hazenkamp. Op zaterdag ochtend waren de dames aan de beurt, Eefje Bruijns, Denise Bouwmeester, Maralee Nijland, Naomi Maatman, Danuta Veenink, en Derya Klein Hofmeijer, Ze hebben allemaal een goede devisionering gedraaid, en mooie oefeningen laten zien. ‘s Middags waren de heren aan beurt om hun oefening te laten zien op 6 toestellen, Erik van Loenen, Erik Brockner, Jumiro Marties, hebben het goed gedaan. Na de wedstrijd van zaterdag hebben we lekker gegeten. En dan op de zaterdag dag avond natuurlijk allemaal naar het feest.

Zondag morgen op 6 uur opstaan, tassen inpakken eten en weer met de bus naar de turnzaal voor de finale. Er werd weer goed geturnd door Agios! Maar je kan niet allemaal de 1e zijn van heel Nederland. Toch werden er 33 medailles op verschillende toestellen meegenomen naar Vaassen.

Denise Bouwmeester, 1x goud, 2x zilver en 1 x brons en een 6e plaats.

Eefje Bruijns, 2 x goud en 2 maal zilver.

Derya Klein Hofmeijer, 2 x goud en 2 x zilver.

Naomi Maatman, 3 x goud 1 x zilver en een 5 plaats.

Maralee Nijland, 2x brons, 2 x een vierde plaats en 1 x een 6e plaats.

Danuta Veenink, 2 x brond, en een vierde en een vijfde plaats.

Jumiro Martis, 2x goud, 1x brons en een vierde en vijfde plaats.

Erik van Loenen, 4x goud, 1x zilver en 1 maal brons.

Erik Brocker, 4x brons en eenmaal vierde.

De sporters van Agios hebben allemaal super gepresteerd

We waren allemaal moe en voldaan van deze 3 dagen , maar wat hebben we allemaal een SUPER wekend gehad

In 2018 zijn de Special Olympics in Achterhoek, we hopen er allemaal weer bij te zijn.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square