Goed begin van het seizoen tijdens het VTT

Afgelopen weekend vond weer het jaarlijkse Veluws Turn Toernooi (VTT) plaats. Het VTT is een onderlinge wedstrijd georganiseerd door GV Agios Vaassen, GV Pegasus Heerde, GV Hercules Epe, OLVO Wezep, GV Nunspeet en Hanze Gym Hattem. Het is een mooi moment om nog even als generale repetitie voor het echte wedstrijdseizoen losbarst alle oefeningen nog even te testen.

De dag werd afgetrapt door Julia Bosch, Robin Novak, Jayda van der Haar en Mirthe van de Lagemaat. Voor Julia en Robin was het hun allereerste echte wedstrijd. Dus dat was best wel een beetje spannend! Ondanks de zenuwen hebben ze een leuke eerste wedstrijd gehad. Julia is als 6e geëindigd en Robin als 4e. In de andere baan turnden Jayda en Mirthe. Jayda draaide een stabiele wedstrijd en is als 5e geëindigd. Mirthe had helaas de pech dat ze in de week voor de wedstrijd een hele grote blaar draaide. Gelukkig had ze brug als laatste en heeft ze eerst drie hele mooie oefeningen laten zien. Helaas ging de brug een beetje de mist in doordat ze erg veel last had van de blaar. Uiteindelijk is Mirthe op een 5e plek geëindigd.

De tweede wedstrijd waren Denice, Amy en Fenna aan de beurt. Denice maakte tijdens het VTT haar comeback na een lang jaar met blessures. En hoe! Ze wist na een hele goede wedstrijd een 3e plaats te veroveren! Ook Amy en Fenna mochten op het podium. Na allebei een mooie wedstrijd te hebben gedraaid mocht Amy op het hoogste podium plaatsnemen en Fenna eindigde als 3e.

In wedstrijd 3 turnden Marit ter Weeme, Dilara Duran, Thirza Buitenhuis en Sanne Jorna. Marit wist ook een podiumplek te bemachtigen! Zij mocht het goud mee naar huis nemen. Dilara belandde helaas net naast het podium op een mooie 4e plek. Thirza vergat helaas wat onderdelen op vloer en eindigde daardoor op een 13e plek. Sanne heeft ook een poos niet voluit kunnen turnen door blessures. Dus ook voor haar op het VTT een comeback! En ook dit was een comeback om trots op te zijn. Met een grote glimlach mocht Sanne de bronzen medaille in ontvangst nemen.

In de laatste wedstrijd van de dag was het grootste aantal deelnemers van Agios aan de beurt; Isa Huybers, Daphne Zegelaar, Ruth Mosterd, Lieke Wassink, Carlyn Zweekhorst, Anne Mosterd en Madelief van der Heiden. Isa eindigde deze wedstrijd als 4e en Daphne als 6e. Ruth en Lieke maken dit seizoen de overstap van verplichte naar keuze oefenstof. Best een pittige stap, zeker op het toestel brug. Beiden hebben een goede eerste wedstrijd geturnd en het beste wat ze konden laten zien. Het was nog niet helemaal wat het moest zijn, maar een mooi begin! Ruth eindigde als 6e. Bij Lieke ging het helaas ook op balk een beetje mis waardoor ze als 8e is geëindigd. Carlyn wist het seizoen erg goed te starten met een goede stabiele wedstrijd en daarmee een mooie eerste plaats te bemachtigen en Anne eindigde na een hele goede wedstrijd als eerstejaars senior op een tweede plaats. Madelief maakte na een aantal jaar niet geturnd te hebben haar comeback bij turnen. Doordat ze pas net een paar maanden weer bezig is, heeft ze niet alle toestellen geturnd. Hierdoor is het natuurlijk lastig te zeggen op welke plaats ze zou zijn geëindigd, maar we zijn al heel tevreden met het resultaat wat in korte tijd is bereikt! Madelief is op geen van de 3 toestellen die ze turnde als laatste geëindigd, wat toch al een mooie prestatie is!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square