Jayda van der Haar 3e tijdens eerste plaatsingswedstrijd!


Afgelopen weekend vond de eerste plaatsingswedstrijd voor de 3e divisie turnen dames plaats. Dit was de eerste van drie wedstrijden die in december en januari geturnd worden door leden van GV Agios. Van deze wedstrijden tellen de beste twee resultaten voor plaatsing naar landelijke wedstrijden. De dag begon meteen goed met Jayda van der Haar (9 jaar) op het derde blok van het podium! Ze heeft tijdens de wedstrijd goed kunnen laten zien waar veel op getraind is de afgelopen weken. Als eerste een bijna perfecte oefening op de brug die een score van een 12.70 punten opleverde. Daarna volgde het minder favoriete onderdeel van Jayda, de balk. Maar ook daar heeft ze laten zien dat ze veel heeft bijgeleerd. Met als resultaat 12.00 punten. Ook vloer en sprong gingen vervolgens erg goed en leverden respectievelijk een 13.30 en 12.65 punten op. Uiteindelijk resulteerde dit in een puntentotaal van 50.65. Dat was leverde een bronzen medaille op. Agios is erg trots op dit mooie resultaat!

In de wedstrijd erna kwamen senioren Anne Mosterd (15 jaar) en Denice Jonker (18 jaar) aan de beurt. Anne is eerstejaars senior, wat erg pittig is aangezien een heel groot deel van het deelnemersveld ouder en ervarener is. Toch heeft Anne zich erg goed staande weten te houden door een stabiele wedstrijd te turnen. Op balk (9.05) en brug (10.10) zijn wel nog wat verbeteringen te behalen. Met een puntentotaal van 42.00 (sprong 12.10 en vloer 10.75) eindigde zij op een zevende plaats. Denice had helaas de pech op balk door twee keer van de balk te vallen en twee elementen die niet geteld werden. Hierdoor kelderde haar punt flink op balk (3.30). Op de andere toestellen heeft Denice goed laten zien wat ze kan (sprong 12.05, brug 9.55 en vloer 12.25). Het is gezien de korte hersteltijd na een lange periode van blessures een mooie prestatie. Denice eindigde met een puntentotaal van 37.15 op een elfde plaats. Op de laatste wedstrijd mocht Sanne Jorna (10 jaar) nog haar kunsten laten zien. Helaas was het niet helemaal de dag van Sanne. Ze wist een goede sprong (12.20) en vloer (11.65) te turnen, maar helaas had ze wat pech op balk (11.15) en brug (9.25). Met een puntentotaal van 44.25 eindigde zij op een 23e plaats.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square