Turnsters 2e divisie naar landelijke wedstrijden


Afgelopen weekend vond de tweede plaatsingswedstrijd van de tweede divisie turnen dames plaats in Doetinchem. Een spannende dag, want aan de hand van de uitslag in combinatie met de uitslag van de eerste plaatsingswedstrijd, werd gelijk bepaald welke turnsters er doorstromen naar de landelijke finales. Als eerst mochten GV Agios turnsters Mirthe van de Lagemaat (11 jaar), Ruth Mosterd (12 jaar) en Lieke Wassink (12 jaar) hun turnkunsten tonen. Mirthe liet zien vooral mentaal te zijn gegroeid en turnde keurige oefeningen op alle toestellen. Zelfs door een val op balk liet zij zich niet uit het veld slaan. Met ruim drie punten meer ten opzichte van de vorige wedstrijd werd Mirthe in een sterk deelnemersveld zevende. Meer dan voldoende voor een plek in de landelijke kwartfinale. Ook Lieke en Ruth lieten zich van hun beste kant zien. Ruth turnde stralend haar nieuwe vloeroefening en Lieke werd knap zevende op het onderdeel sprong. Met 43,650 punten werd Ruth zesde en wist zij zich te plaatsen voor de landelijke kwartfinale. Lieke werd met 40,450 punten dertiende. Als laatst was het de beurt aan Carlyn Zweekhorst (14 jaar). Carlyn turnt dit jaar voor het tweede jaar bij de junioren en liet zien de nodige wedstrijdervaring te hebben. Ondanks de zenuwen turnde ze een zeer goede wedstrijd en wist daarmee de zilveren plak te veroveren en een ticket voor de landelijke kwartfinale in de wacht te slepen.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square