Jayda naar districtsfinale turnen


VAASSEN – Wat was het afgelopen weekend spannend in de turnhal in Beekbergen. Drie turnsters van GV Agios turnden daar hun derde en tevens laatste plaatsingswedstrijd in de derde divisie. Jayda van der Haar (9 jaar) beet het spits af en begon haar wedstrijd met een keurige vloeroefening, waarna twee nette sprongen op het onderdeel sprong volgden. Op brug speelden de zenuwen Jayda helaas parten, maar dat maakte ze ruimschoots goed op het onderdeel balk. Daar scoorde ze maar liefst de derde score van de wedstrijd. Met een puntentotaal van 50,200 wist Jayda knap derde te worden en mocht ze haar bronzen plak op het podium in ontvangst nemen. Een knappe prestatie die ruim voldoende was voor een ticket voor de districtsfinale. Daarna was het de beurt aan Anne Mosterd (15 jaar) en Denice Jonker (18 jaar). Denice overtrof zichzelf met een fantastische balkoefening en behaalde daarmee dan ook de derde plaats van de wedstrijd. Anne liet zien dat ze de afgelopen tijd veel nieuwe elementen heeft geleerd en wist daarmee haar moelijkheidswaarde te verhogen op zowel de brug, balk als vloer. Denice werd vijfde met 42,775 punten en Anne werd zevende met een puntentotaal van 41,600.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square