AGIOS luidt noodklok

Het is tien seconden voor twaalf voor Gymnastiek Vereniging AGIOS uit Vaassen. AGIOS is een vereniging met een breed aanbod aan sporten voor zeer diverse doelgroepen. Turnen, gym, dansen Acro en zelfs freerunning maken onderdeel uit van wat de club te bieden heeft. Van hele jonge kinderen tot en met volwassenen komen wekelijks naar de verschillende lessen. De meeste van deze lessen worden gegeven in het geweldige pand aan de Veenweg. Hier is een speciale hal ingericht voor de gym- en turnlessen met een speciaal daarvoor aangeschafte verende vloer. De zaal boven wordt voornamelijk gebruikt voor de danslessen. Al vele jaren is AGIOS een onderdeel van de Vaassense gemeenschap. Van recreatieve sport tot en met goede prestaties op Nederlandse Kampioenschappen. Ook vandaag de dag maakt AGIOS nog van heel veel Vaassense levens een groot deel uit.

Noodklok

Tijdens de algemene ledenvergadering van woensdag 7 juni werd door het huidige bestuur duidelijk gemaakt dat de club op het punt staat opgeheven te worden. Na jaren van inzet, met veel enthousiasme en clubgevoel, hebben een aantal bestuursleden te kennen gegeven het stokje te willen overdragen. Gelukkig gaat niet iedereen weg en zullen eventuele nieuwe bestuursleden het wiel niet geheel opnieuw hoeven uit te vinden. Helaas zijn er tot op heden nog geen mensen gevonden die het stokje van de vertrekkende bestuursleden willen overnemen en de schouders er onder willen zetten. Daarnaast kampt AGIOS al een aantal jaar met een structureel financieel te kort. Een te kort dat in de eerste periode uit de reserves kon worden aangevuld. Desalniettemin leven er binnen de club genoeg ideeën om de financiële tekorten aan te gaan vullen. Door middel van ledenwerfacties en sponsoracties ziet de ledenvergadering zeker nog wel licht aan het eind van de tunnel. Toch valt of staat dit met het aanstellen van een aantal nieuwe bestuursleden. Mensen die op korte termijn beschikbaar zijn, om de boel over te nemen van de huidige bestuursleden. Want als er een nieuw bestuur gevormd kan worden, dan zijn er genoeg mensen die dit bestuur op welke wijze dan ook willen ondersteunen door hun steentje bij te dragen. Uiteindelijk maken vele handen licht werk!