AGIOS luidt noodklok

Het is tien seconden voor twaalf voor Gymnastiek Vereniging AGIOS uit Vaassen. AGIOS is een vereniging met een breed aanbod aan sporten voor zeer diverse doelgroepen. Turnen, gym, dansen Acro en zelfs freerunning maken onderdeel uit van wat de club te bieden heeft. Van hele jonge kinderen tot en met volwassenen komen wekelijks naar de verschillende lessen. De meeste van deze lessen worden gegeven in het geweldige pand aan de Veenweg. Hier is een speciale hal ingericht voor de gym- en turnlessen met een speciaal daarvoor aangeschafte verende vloer. De zaal boven wordt voornamelijk gebruikt voor de danslessen. Al vele jaren is AGIOS een onderdeel van de Vaassense gemeenschap. Van recreatieve sport tot en met goede prestaties op Nederlandse Kampioenschappen. Ook vandaag de dag maakt AGIOS nog van heel veel Vaassense levens een groot deel uit.

Noodklok

Tijdens de algemene ledenvergadering van woensdag 7 juni werd door het huidige bestuur duidelijk gemaakt dat de club op het punt staat opgeheven te worden. Na jaren van inzet, met veel enthousiasme en clubgevoel, hebben een aantal bestuursleden te kennen gegeven het stokje te willen overdragen. Gelukkig gaat niet iedereen weg en zullen eventuele nieuwe bestuursleden het wiel niet geheel opnieuw hoeven uit te vinden. Helaas zijn er tot op heden nog geen mensen gevonden die het stokje van de vertrekkende bestuursleden willen overnemen en de schouders er onder willen zetten. Daarnaast kampt AGIOS al een aantal jaar met een structureel financieel te kort. Een te kort dat in de eerste periode uit de reserves kon worden aangevuld. Desalniettemin leven er binnen de club genoeg ideeën om de financiële tekorten aan te gaan vullen. Door middel van ledenwerfacties en sponsoracties ziet de ledenvergadering zeker nog wel licht aan het eind van de tunnel. Toch valt of staat dit met het aanstellen van een aantal nieuwe bestuursleden. Mensen die op korte termijn beschikbaar zijn, om de boel over te nemen van de huidige bestuursleden. Want als er een nieuw bestuur gevormd kan worden, dan zijn er genoeg mensen die dit bestuur op welke wijze dan ook willen ondersteunen door hun steentje bij te dragen. Uiteindelijk maken vele handen licht werk!

Hulp

Een nieuw bestuur is dus noodzakelijk voor het voortbestaan van AGIOS. Gelukkig staan er allerlei mensen en instanties klaar om het nieuwe bestuur van de nodige input en hulp te voorzien. Zo is er bij de KNGU (de ‘gymnastiekbond’) een accountmanager die met kennis en kunde klaarstaat. Daarnaast zorgen de huidige bestuursleden voor een goede en gedegen overdracht van de taken. Ook vanuit omliggende verenigingen wordt de helpende hand uitgestoken om AGIOS met raad en daad bij te staan.

Algemene ledenvergadering 21 juni

Op woensdag 21 juni wordt opnieuw een algemene ledenvergadering gehouden. Tijdens deze vergadering hoopt het huidige bestuur een aantal nieuwe bestuursleden te kunnen presenteren. Mensen die de leiding willen nemen om ervoor te zorgen dat de klok voor AGIOS niet over tien seconden slaat, maar de club weer een toekomst willen bieden. Samen met de leden. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij het bestuur door een mail te sturen naar info@agios.nl. Ook mensen die ideeën hebben om de club toch weer een positieve ‘swung’ te geven, en waar wellicht overheen is gekeken, worden opgeroepen deze te melden via genoemd e-mailadres. Want zonder nieuwe mensen kan de uitkomt van de algemene ledenvergadering van 21 juni wel eens zijn dat AGIOS noodgedwongen zal worden opgeheven. En dat is iets wat eigenlijk niemand wil.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square