Kinderen leren ouders turnen bij Agios


Het was een drukte van belang in de Agios hal aan de Veenweg. Zenuwachtige meiden en nog zenuwachtigere ouders. Het ouder-kind turnen, als afsluiting van het seizoen van de Jong Talenten van Agios, stond op het punt van beginnen. De meeste meiden zijn pas het afgelopen seizoen begonnen met turnen bij de Jong Talenten van Agios. Zij wilden daarom heel graag laten zien wat ze allemaal konden. En ze wilden natuurlijk testen of hun ouders ook ergens diep weggestopt een greintje turntalent bezaten.

Onder leiding van juf Ellen van der Most werd begonnen met de warming up zoals de meiden dit elke week doen. Dit zorgde natuurlijk meteen al voor de nodige hilariteit. Want waar de meiden zich met gemak in een split of spagaat lieten zakken, kwamen de meeste ouders niet verder dan 1 knie op de grond en de ander ook nog ergens… Natuurlijk werd er ook tikkertje gedaan zodat iedereen lekker warm aan de oefeningen kon beginnen.

De groep werd in tweeën gesplitst. De ene groep ging onder leiding van Denise aan de slag met de koprol in allerlei variaties. De andere groep begon met de handstand (tegen de muur, tussen de blokken en tussendoor nog even een flinke krachtoefening). Want de koprol en de handstand zijn de basisoefeningen voor bijna elk turntoestel. Nadat beide groepen de twee onderdelen hadden afgerond, werd er geoefend op de balk. Want hoe makkelijk dat er ook uitziet, in de praktijk viel dat toch flink tegen. Toch was het een mooi gezicht om alle meiden, hun moeders en zelfs een aantal vaders en nog een aantal broertjes en zusjes over de diverse balken in de zaal te zien gaan.

Al met al was deze activiteit zeer geslaagd. Er kon meteen worden teruggekeken op een heel leuk turnseizoen waarin de Jonge Talenten zienderogen vooruit gingen. Dit alles onder de bezielende leiding van Denise, Carlijn en natuurlijk Ellen. Helaas moest er aan het eind van de ochtend ook nog afscheid worden genomen van Ellen. Haar eigen bedrijf (‘Knap Goed’) gaat zo goed dat Ellen heeft moeten besluiten te stoppen met het geven van turnles. Gelukkig blijft ze nog wel verbonden aan de vereniging als praktijkbegeleider. De Jong Talenten hadden speciaal voor Ellen een mooie medaille laten maken en fleurige bloemen meegenomen. Hiermee kwam een mooi einde aan een geslaagd seizoen. [if !supportLineBreakNewLine] [endif]

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square