Zenuwslopende turnwedstrijd voor GV Agios Vaassen

Afgelopen zaterdag turnden maar liefst 180 deelnemers uit de vierde divisie hun 2e plaatsingswedstrijd in de turnhal in Beekbergen. Voor de instappers Jaya Nijman en Florien Hellema van GV Agios uit Vaassen een hele spannende dag.

Er heerste een gezellige en gemoedelijke sfeer in de turnhal. De beide turnsters waren al vroeg aanwezig om zich goed voor te kunnen bereiden op hun oefeningen. De afgelopen weken is er echt keihard getraind om het uiterste eruit te halen.

Florien en Jaya begonnen deze spannende wedstrijd op brug. De jury was hier in een goede bui en met een vrolijke wave werd de meeste spanning bij de turnsters weg gehaald. Beiden zette hier dan ook een mooi resultaat neer.

In de tweede ronde werd er geturnd op de balk. De afgelopen maanden hebben de turnsters veel aandacht besteedt aan balkballet om hun houding en netheid te verbeteren. Dit resulteerde dan ook in hele strakke oefeningen. Helaas speelde de zenuwen de beide turnsters hier flink parten en door enkele vallen waren de scores hier helaas niet zo hoog als gehoopt.

Ook op het toestel vloer bleven de zenuwen nog even hangen, maar desondanks turnden beide turnsters hier een mooie oefening. We zagen hoge sprongen, sierlijke draaien en strak uitgevoerde elementen.

Op het laatste toestel sprong werd er deze dag streng gejureerd, maar daar trokken de 2 jonge turnsters zich niets van aan. Beide turnsters turnden 2 mooie strakke sprongen vanuit de plankoline.

Met een totaalscore van 49,8 voor Jaya Nijman en 49,05 voor Florien Hellema kunnen beide meiden trots terug kijken op deze dag.

Jaya en Florien verwachten de volgende wedstrijd in maart het publiek zeker nog meer te kunnen verrassen.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square