Agios turntoppers Jaya en Florien straalden tijdens hun derde plaatsingswedstrijd


Zaterdag 16 maart mochten de turnsters Jaya Nijman en Florien Hellema voor de derde keer de vloer op om hun turnoefeningen te presenteren aan jury en publiek.

De jonge instappers kwamen uit in de vierde divisie en mochten hun oefeningen laten zien in de turnhal van de KNGU in Beekbergen. Een mooie turnhal voorzien van alle toestellen die bij het damesturnen gebruikt worden. Gelukkig waren er vandaag ook weer vele juryleden aanwezig die een vlotte doorstroming van de wedstrijdoefeningen mogelijk maakte.

De eerste wedstrijdronde begon met voor beide het minst favoriete toestel: de balk. Een evenwichtsbalk is 5 meter lang en slechts 10 cm breed. Hierop turnen de turnsters hun oefeningen met verschillende acrobatische en gymnastische elementen. Gelukkig vielen de zenuwen dit keer mee en werden er stabiele oefeningen geturnd. Helaas werd de handstand, een zeer belangrijk element, per ongeluk wel vergeten wat helaas veel punten kostte.

Tijdens de vloeroefening in de tweede ronde durfden beide turnsters een extra element toe te voegen. Beide turnden een mooie extra overslag in hun oefening. Dit nieuwe element zorgde dan weer voor een extra bonuspunt.

De vloeroefening wordt uitgevoerd op muziek, elk onderdeel moet op precies de juiste telling in de maat uitgevoerd worden. Iets waarvoor de turnsters vele uren hard getraind hebben.

De muziek maakt het onderdeel vloer moeilijk, maar elke turnster geniet van al deze bewegingen die samenkomen en resulteren in een prachtig geheel.

Op sprong, het derde wedstrijdtoestel, vlogen beide turnsters met gemak over de kast heen en met mooie strakke landingen zetten zij hier nette scores neer. Florien Hellema had nog niet eerder zo hoog gescoord. En Jaya Nijman haalde hiervoor zelfs een derde plaats.

Als laatste mochten de turnsters hun wedstrijdoefening laten zien op de ongelijke brug. Door al het harde trainen van de afgelopen weken hadden de turnsters behoorlijk gevoelige handen. Maar met mooie vloeiende oefeningen sloten deze turnsters hun laatste plaatsingswedstrijd af.

Jaya Nijman en Florien Hellema voelden zichzelf de beste turnsters van de wereld. Een podiumplaats zat er niet in, maar wat was hun trainster en meegenomen publiek ontzetten trots op beide turnsters. Ze hebben hier vandaag wederom een topprestatie neergezet!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square