GV Agios trots op haar topturnsters!

Afgelopen zaterdag kwamen de turnsters van GV Agios uit Vaassen uit in de vijfde en zesde divisie van het KNGU damesturnen in Ede. Het was de tweede plaatsingswedstrijd van het seizoen voor deze turnsters. Een spannende wedstrijd waar hard voor getraind is. Vele onderdelen die op de vorige wedstrijd nog niet helemaal beheerst werden konden nu wel getoond worden aan juryleden en publiek. Er werd deelgenomen in twee wedstrijdrondes. De eerste wedstrijdronde was Jente Woudstra aan de beurt. De pupil 2 turnster traint pas enkele maanden bij Agios. Maar zij is de grote verrassing van het seizoen geweest. In de afgelopen maanden is zij het meest vooruit gegaan van de hele turnselectie. Door keihard te trainen en met veel doorzettingsvermogen en aandacht elke training tot het uiterste te gaan, zag zij haar puntentotaal met maar liefst 8,65 punten stijgen. Op sprong wist zij zelfs een derde plaats te behalen. Dat belooft nog veel goeds voor volgend seizoen. In wedstrijdronde 2 waren in baan 1 de jongste instappers Guusje Koopman, Tess Mentink en Jessamy Oosthoek aan de beurt. En in baan 2, pupil 1 turnster Femke Elich. Alle turnsters turnden een stabiele wedstrijd. Er werden veel persoonlijke overwinningen behaald. Guusje en Tess wisten beide zich vooral op brug en balk flink te verbeteren. Ze scoorden voor beide toestellen ruim boven hun vorige scores. Er werden weinig fouten gemaakt wat resulteerde in mooie cijfers. Ook Jessamy boekte grote vooruitgang op het toestel brug waar zij zeer vloeiend haar oefening afwerkte. Femke liet zien dat haar vloeroefening flink geperfectioneerd was. Ze turnde hier zeer strak en elegant. De turnsters kunnen terugkijken op een geslaagde turnwedstrijd. Volgende maand krijgen zij pas te horen of zij zijn doorgestroomd naar de regiofinales. Voorlopig zal er weer hard getraind worden voor nieuwe onderdelen voor het volgende turnseizoen.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square