Turntoppers uit Vaassen tevreden over eerste plaatsingswedstrijd

Turntoppers uit Vaassen tevreden over eerste plaatsingswedstrijd. Zaterdag 7 december kwamen maar liefst 4 deelnemers van turnvereniging Agios uit Vaassen uit in de vierde divisie van het damesturnen. In turn en sportcentrum Montferland te Didam mochten Ruth Leerlooijer, Florien Hellema, Jaya Nijman en Aleyna Sahin de juryleden hun oefeningen tonen. Al vroeg in de ochtend begon pupil 2 deelnemer Ruth met haar wedstrijd. Voor haar was dit de eerste wedstrijd binnen de turnsport. In enkele maanden tijd wist zij haar oefening onder de knie te krijgen. Waar de meeste turnsters uit haar categorie al minimaal 2 jaar wedstrijdervaring hebben wist zij zich netjes staande te houden als nieuwkomer. Op haar beste toestel brug wist zij een 14e plaats te behalen van de 36 deelnemers. Wij verwachten dat zij op netheid de komende wedstrijd nog veel extra punten kan gaan verdienen. De derde wedstrijdronde waren pupil 1 turnsters Florien en Jaya aan de beurt. Beide startten met een goede oefening op brug, waar Jaya 5e en Florien 9e werd van de 26 deelnemers. Op de toestellen balk en vloer werden moeilijke onderdelen goed uitgevoerd. Helaas lieten beide turnsters op netheid hier wat punten liggen, een goed aandachtspunt voor de volgende wedstrijden in februari. Bij het laatste onderdeel sprong vlogen de turnsters door de lucht en scoorden beide weer mooie cijfers. Jaya werd hier 4e en Florien 6e van de 26. Als laatste mocht junior turnster Aleyna haar wedstrijdoefeningen tonen. De afgelopen weken heeft zij erg veel last gehad van haar rug, het was nog erg spannend of zij kon deelnemen aan deze wedstrijden. Maar gelukkig was zij voldoende hersteld en kon zij stralen hier in Didam. Met een mooie strakke vloeroefening werd zij 7e van de 29. En op sprong behaalde zij zelfs een prachtige 3e plaats. Deze scores beloven nog veel goeds voor de volgende wedstrijden. Zaterdag 1 februari mogen deze 4 turnsters hun oefeningen aan de juryleden in Beekbergen laten zien tijdens de tweede plaatsingswedstrijd. 

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square