Agios turnsters 5e en 6e divisie stralen!

Maar liefst 15 turnsters mochten zaterdag 18 januari deelnemen aan de eerste plaatsingswedstrijd in de 5e en 6e divisie van dit seizoen. In de turnhal van Ede mochten zij hun kunsten vertonen samen met meer dan 300 andere turnsters uit de regio.

Een lange dag, waarin in elk van de vier rondes deelgenomen werd door turnsters van turnvereniging Agios uit Vaassen.

De jongste deelnemer instapper Else vd. Bunte turnde haar eerste regionale turnwedstrijd. Van de zenuwen was nog weinig te merken, ze turnde een mooie wedstrijd waarin goed te zien was, dat ze erg vooruit was gegaan op haar netheid en uitstraling.

Ook voor pupil 1 turnsters Lindy Blokvoort en Noor Trumpi was het hun eerste regionale wedstrijd. En wat vonden zij het leuk, het enthousiasme straalde van hun gezicht af en dit bezorgde de jury en trainsters ook een mooie glimlach.

Pupil turnsters Tess Mentink en Guusje Koopman hadden vorig jaar al ervaring opgedaan en dit zag men dan ook gelijk. Tess scoorde hoge punten op vloer en behaalde hier een 5e plaats. Ook Guusje liet een strakke vloeroefening zien en werd hiermee 6e. Haar balk oefening was ook erg netjes, ondanks een val werd zij hierbij 8e.

Pupil 2 turnsters Jenisch de Vries en Pien Jolink mochten deze keer ook voor het eerst deelnemen aan de regionale wedstrijden. Voor Jenisch waren het zelfs haar eerste echte wedstrijden voor juryleden. Een beetje onwennig soms, maar dat beloofd nog veel goeds voor de volgende wedstrijden. Pien heeft al iets meer ervaring opgedaan tijdens thuiswedstrijden en zij wist dan ook op balk al een mooie 4e plaats te behalen.

De pupil 2 turnsters Britt de Groot en Femke Elich hebben al meer wedstrijd ervaring. En dat was dan ook duidelijk te zien, Britt turnde stabiele oefeningen en zette een zeer strakke balk oefening neer en behaalde hiermee een 3e plaats. Femke was zowel op sprong als op balk door niemand te verslaan en werd op beide toestellen 1e, in haar categorie kreeg Femke ook nog eens een bronzen medaille om haar nek in het totaalklassement.

De categorie Jeugd 1 turnsters is afgelopen jaar enorm gegroeid binnen Agios. Onze ervaren 6e divisie turnster Jente Woudstra was een goed voorbeeld voor deze andere turnsters. Zij heeft het afgelopen seizoen hard getraind op netheid en uitstraling. Dit resulteerde in een 6e plek op zowel balk als vloer en een 3e plek op brug waar zij een hele mooie strakke oefening liet zien met hoge zwaaien. Bij het totaal klassement behaalde zij een 5e plaats.

Ook Jill Trumpi liet een strakke balk oefening zien en werd hierbij 8e en op sprong en vloer werd zij beide 9e. Net als bij Nienke v. Gortel en Chantalle Veldman hebben we mooie oefeningen gezien, maar zeker ook vele kansen om de komende maanden aan te werken voor de volgende wedstrijden.

Jeugd 1 turnster Noraly Segers kwam uit in de vijfde divisie. Op brug behaalde zij de hoogste score van Agios van deze dag met maar liefst 14,05 punten. Op sprong bleek zij onverslaanbaar bij de andere turnsters in haar klassement en werd hier 1e.

Onze Jeugd 2 turnster Fenna Koopman is gelukkig weer terug na een jaar weg te zijn geweest. Ze mocht dit jaar voor het eerst een vloeroefening op muziek laten zien. En wat deed ze dat goed, prachtig om te zien volgens het publiek. Maar haar beste toestel was brug, hier zette zij haar hoogste score neer.

Volgens trainsters Sharon en Judith een dag om zeer tevreden op terug te kijken. De turnsters hebben volgens eigen zeggen genoten en goede ervaringen opgedaan. Zaterdag 28 maart mogen zij hun vorderingen nogmaals tonen aan de juryleden tijdens de tweede plaatsingswedstrijd. Er zal de komende weken hier hard voor getraind worden.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square